StadsOogst Compost Coöperatie - Wie zijn wij ?

 

Mijn naam is Chris Mueller en ik houd van compost maken!

Ik zie veel mogelijkheden om afval te verminderen in steden en vind het heel leuk om mooie compost te maken uit de reststromen van Amsterdam. 

Waneer ik niet bezig ben met het compost maken bij StadsOogst, ben ik een permacultuurontwerper en milieuconsultant bij Perma Holland. 

 

Ik geloof dat permacultuur ontwerpen ons milieu kunnen helpen herstellen en duurzame waarde creëren op de lange termijn. Door samen te werken met de natuur kunnen wij ervoor zorgen dat zowel de mensen en de planeet in overvloed gedijen.

Mijn voornaamste gebieden van deskundigheid omvatten: bodembeheer, vermicomposteren, stedelijke compostsystemen, bokashi, afvalbeheer en biologische voedselproductie.

Ik ben Rowin Snijder, oprichter van de StadsOogst Compost Coöperatie en eigenaar van Le Compostier! 

De afgelopen jaren heb ik met mijn wormenhotel ontwerpen laten zien dat composteren in de stad ook op de hoek van de straat kan. 

De wormenhotels worden door buren samen gebruikt om hun eigen gft-afval tot een rijke wormencompost te transformeren. De buren delen de compost om hun straten te vergroenen. 
 

Al lange tijd heb ik de wens om op grotere schaal compost te produceren in de stad met gebruik van de vele waardevolle organische reststromen die beschikbaar zijn in een stad zoals Amsterdam. 

Deze compost beschikbaar maken voor het vergroenen en eetbaar maken van onze stad is waar ik mij graag voor inzet.